tiistai 31. joulukuuta 2013

Hyvää uutta vuotta!



Ihanaa uutta vuotta 2014 kaikille!

Tursas-pipo

Siskollani on tapa kutsua kaikkia rontti-tursaiksi, joten neuloin hänelle joululahjaksi tursas-pipon.


Pipossa on 102 silmukkaa jaettu 4 puikolle, aluksi tehty joustoneuletta ja sitten aina oikeaa. Silmät on virkattu ja lonkerot neulottu.

Pikku A 10kk

Nyt on pieni mies saavuttanut jo 10kk iän, kohta meillä ei enää ole vauvaa vaan vuoden vanha taapero! Poika sai jälleen uuden hampaan, joten niitä on nyt suussa jo 7. Pääsääntöisesti poika kävelee joka paikkaan, konttaa  vaan jos menee nurin. Nyt kyllä on oppinut nousemaan ilman tukea seisomaan, joten konttauskin vähentyy koko ajan. Poika osaa vilkuttaa ja moikata, pudistaa päätään kun ei jotain halua ja koittaa kovasti komentaa. Sanoja ei vielä tule, tuntuu kyllä hakevan äiti- ja ei-sanoja, sekä omaa nimeään.

Tässä muutama kuva tältä aamulta:






Meidän joulu

Hieman ennen kuin vuosi vaihtuu, kerron meidän joulusta.

Siskoni toi Englannin tuliaisena Pikku A:lle poropuvun.

Joulua juhlistimme tavan mukaan vanhempieni luona. Tällä kertaa paikalla oli 16 henkeä, uusina Pikku A ja veljeni kihlattu. Olemme Prinsessan kanssa aikaisempina vuosina aina yöpyneet mummolassa, mutta tänä vuonna mentiin siten erilailla, että Prinsessa oli isänsä luona la-ma ja jäi sen jälkeen mummolaan yökylään kun minä ja Pikku A taasen tulimme kotiin nukkumaan. Jännä kyllä huomata, miten lapset ovat erilaisia, Prinsessa rakastaa huomion keskipisteenä olemista ja isoa porukkaa, kun taasen Pikku A ei pidä metelistä (ja sitä meteliä porukassamme syntyy) ja kaipaa rauhaa. 

Muuten asiat menivät kaavan mukaan. Aaton aattona siivottiin ja koristeltiin, aattona menimme pojan kanssa mummolaan aikaisin aamusta ja aloitimme päivän. Katsottiin lasten ohjelmia, syötiin puuroa, käytiin haudoilla ja serkun luona kylässä, saunottiin, syötiin, jaettiin lahjat. Lahjojen jaon jälkeen kello olikin jo melkein 21, joten minä, Mies, NuoriHerra ja Pikku A, lähdimme jo kotiin, Prinsessa jäi vielä kyläilemään. Seuraavana päivänä menimme pojan kanssa taas heti aamusta viettämään aikaa muiden kanssa. 

Joulu meni kyllä oikein mukavasti, harmi vaan Pikku A sairastui hieman ennen joulua enterorokkoon ja poti sitä sitten pyhien yli. Aattoon mennessä kuume kyllä onneksi ehti laskea, mutta väsymyksestä ja iho-oireista (kuitenkin lievänä) poju kärsi pidempään.

Tässä vielä muutamat kuvat:








maanantai 23. joulukuuta 2013

Pikeeritalo


Pipareiden koristelemisesta jäi pikeeriä (kananmuna+tomusokeri+sitruunamehu seos) reilusti yli ja olisi ollut sääli heittää se kaikki pois, joten käytin sen hyödyksi.

- Piirrä paperille talon kaavat
- Asete leivinpaperi kaavojen päälle
- Pursota pikeeriä kaavojen mukaisesti (muista jättää hieman pikeeriä talon kokoamista varten)
- Anna kuivua yön yli (on varmasti jähmettynyt kunnolla)
- Kokoa talo pikeerin avulla


Glögivaahtokarkit


Confetin joulublogissa oli helppo ohje itse tehtyihin vaahtokarkkeihin ja pakkohan sitä oli kokeilla. Tuosta linkistä pääsee itse ohjeeseen, korvasin vain mehun glögillä.

Tässä ohje:

170g sokeria
150g vaaleaa siirappia
60g glögiä

24g liivatetta
50g glögiä

- laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään ja mittaa 50g glögiä kulhoon
- öljyä kevyesti 2 leivinpaperia
- mittaan sokeri, siirappi ja 60g glögiä kattilaan ja keitä n. 10min
- lisää liivatteet kulhoon glögin kanssa ja kaada kuuma seos päälle
 - vatkaa sähkövatkaimella kunnes seoksesta tulee vaaleaa vaahtoa
- kaada vaahto vuokaan öljytyn leivinpaperin päälle (itse käytin syvää uunipeltiä ja rypsiöljyä öljyämiseen, vuokaspray on kyllä varmastikkin parempi vaihtoehto, mutta öljy kyllä ajoi asiansa)
- laita toinen leivinpaperi päälle, öljypuoli alaspäin ja jotain painoksi (itse käytin pientä tarjotinta)
- anna asettua huoneenlämmössä yön yli (itse tein massan aamulla ja leikkasin illalla paloiksi, kerkesi hyytyä hyvin)
- leikkaa paloiksi tai ota muotilla kuvioita
-pyörittele tomusokerissa
- tarjoile
- säilyvät hyvin! 

Perinteinen piparitalo


Päätin tehdä minipiparitalojen kaveriksi perinteisen piparitalon. Tälläinen siitä syntyi.

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Minipiparitalot

Tänä vuonna näin netissä kuvat pienistä piparitaloista. En enää valitettavasti muista missä se oli. Tässä on oma versioni niistä.





Uusi koti: Keittiö

Kuvia uuden kotimme keittiöstä.




Yksityiskohta 1: lamppu. Tämä lamppu on ennakkoperintö vanhemmiltani, oli heidän keittiössään. Se on ostettu perintörahoilla ja olen aina sitä ihaillut. 

Yksityiskohta 2: Keittiön seinähylly: Tässä on muumikuppini ja muita tärkeitä kuppeja/laseja.

Uusi koti: Prinsessan huone

Tässä muutamia kuvia Prinsessan huoneesta.




Yksityiskohta prinsessan huoneesta

Uusi koti: Olohuone

Tässä muutama kuva uuden kotimme olohuoneesta. (Huomaa päiväunilla oleva Pikku A)

Näkymä eteisestä 

Prinsessan huoneen ovelta 

Sohvalta, liukuovellinen huone on Prinsessan

Eräänä aamuna saatiin ihailla kauniin väristä auringonnousua olohuoneen ikkunasta

Muuton keskeltä

Tässä muutama kuva muuton keskeltä edellisestä kodista. Kaikki on levällään ja sotkussa.

Keittiö 

Prinsessan huone, neiti pakkaamassa 

Meidän makkari (josta tuli jo pakattujen tavaroiden varasto) 

Vaatehuone, melkein tyhjä 

Olkkari 

Jälleen keittiö

Isänpäivä

Isänpäivää vietettiin ajat sitten ja nyt on jo joulu ovella. Kaiken hässäkän (muuton sun muun suhteen) keskellä en ole saanut kuvia aiemmin koneelle, joten nyt tulee useampi postaus perä jälkeen.

Isänpäivää vietettiin rauhaisissa merkeissä. Aamulla juhlistettiin Miestä kotona ja iltapäivästä mentiin mummolaan juhlistamaan Pappaa. Prinsessa viettikin juhlaa ensimmäistä kertaa oman isänsä kanssa, mikä on mielestäni todella hienoa. Neiti kyllä saapui alkuillasta mummolaan, sillä halusi myös nähdä Pappaa.

Mies ei halunnut kakkua, vaan suklaasydänmuffineita. Lahjaksi hän sai tyynyliinan johon olin painanut Pikku A:n jalanjäljen.

Isä poikiensa kanssa. 

Pappa ja lapsenlapset.

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Pieni mies 9kk ja kuulumisia


Aika menee vikkelään! Meillä on viime kuukausi ollut yhtä hulinaa ja stressiä. Pikku A on jo 9kk vanha, hullulta tuntuu, sillä vastahan hän oli aivan pieni käärö. Hampaita pojalla on nyt 5 ja niillä on aina kiva puraista. Hän konttaa kovaa vauhtia ja kaikki kiinnostaa. Seisomaan on noustu jo pitkään ja ilman tukea seisominenkin luonnistuu jo hyvin, tukien varassa on myös kävelty jo hyvän aikaa. Nyt on ihan viikon sisällä poika alkanut ottaa askelia tuetta ja nyt pääseekin jo kymmenkunta askelta kerralla. Meillä kävellään jouluna, sanokaa mun sanoneen. Tavuja tulee ja silloin tällöin tuntuu tulevan "äiti" tai jotain vastaavaa, mutta eipä niitä sanoja oikein vielä tule. Pulkkailemassa on käyty muutamat kerrat kun on hieman lunta ollut, pieni mies on ollut onnesta ja innosta soikeana!

Oman stressinsä on arkeen tuonut se, kun olemme hakenee isompaa asuntoa. Sellainen sitten saatiin, varmistui muutama viikko sitten. Nyt ollaan sitten kovasti pakkailtu ja käyty tavaroita läpi, huomenna muutetaan! Uudessa kodissa on enemmän tilaa, yksi huone enemmän, oma sauna ja kodinhoitohuone. Näillä puheilla suuntaankin pakkaamaan muutamia viimeisiä tavaroita, niin päästään heti aamulla aloittamaan muuttopuuhat, ihanaa!