keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Sitruuna-marenkitorttu

Pitkään olen halunnut kokeilla tehdä sitruuna-marenkitorttua. Nyt sain vihdoinkin sen tehtyä. Torttu sopii hyvin näin kevääseen, sitruunan kirpeys muistuttaa menneestä talvesta ja marengin makeus tulevasta kesästä. Ohje on alunperin Hellapoliisilta, mutta tein siihen pieniä muokkauksia.






Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100g margariinia tai voita
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

- Vaivaa kädellä jauhot, sokeri ja rasva sekaisin
- Lisää keltuainen ja vesi, vaivaa taikina tasaiseksi
- Paista 200 asteessa n. 10 min

Sitruunakiisseli:
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

- Sekoita kaikki aineet kattilassa
- Keitä koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli sakenee
- Anna jäähtyä ja jäähtyneenä levitä piirakkapohjan päälle

Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria

- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
- Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten
- Levitä marenki piirakkaan kiisselin päälle lusikalla tai pursottaen
- Paista 175 asteessa kunnes marenki saa väriä, ole tarkkana ettei marenki pala, uunista riippuu paljon se tarvitsee paistoaikaa, omassa uunissa meni 10 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.