keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Lumisadetta ja pekonileipiä

Mies vei tänään NuorenHerran kotiin, joten vietettiin Prinsessan kanssa hieman laatuaikaa. Käytiin ulkona ihailemassa lumisadetta ja pulkkamäessä, sekä kaupassa ostamassa tytön kaverille synttärilahja. Illasta tyttö kävikin ystävänsä synttäreillä ja minä sain harvinaisen hetken, olin yksin kotona muutaman tunnin.

Lunta satoi ihan reippaasti. Välillä enemmän ja välillä vähemmän.

Lounaaksi tein pekoni-tomaattileipiä. Paahdettu ja voideltu leipä, jäävuorisalaattia, rapeaksi paistettua pekonia, tomaattia ja hampurilaiskastiketta. Herkullista!

Oman hetken kunniaksi tein itselleni jäätelöannoksen, jossa vaniljajäätelöä, fudgetahnaa (ohje postauksen lopussa), maitosuklaata ja marenkia.

Tänään tuli myös postissa tilaamani kirja. George R.R. Martinin A dance with Dragons, joka on 5. kirja Game of Thrones sarjaan.

Tälläisellä ohjeella tein fudgea, tosin epäonnistuin totaalisesti.
 Valkosuklaafudget

5 dl kuohukermaa
3,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
50 g voita/margariinia
75 g valkosuklaata

Mittaa kaikki muut ainekset teflonkattilaan paitsi valkosuklaa. Anna kiehua n. 35-45 min lähes koko ajan sekoittaen, ettei toffee pala pohjaan. Tee toffeelle vesitesti: pudota pieni annos toffeeta vesilasiin jossa on kylmää vettä. Jos toffee putoaa lasin pohjaan könttinä toffee on valmista, mikäli toffee liukenee veteen, jatka vielä keittämistä ja toista vesitesti hetken kuluttua uudelleen.
Nosta valmis toffee hetkeksi jäähtymään ja lisää sitten joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Anna suklaan sulaa toffeen joukkoon ja vatkaa fudgetaikinaa vispilällä kunnes valkosuklaa on sulanut toffeen joukkoon tasaisesti.
Kaada fudgemassa tasaiselle alustalle folion päälle ja nosta kylmään. Leikkaa levystä neliön muotoisia fudgepaloja.

Ohje on alunperin täältä.

2 kommenttia:

  1. Hyvää syötävää + mielenkiintoisa kirja = ihanan rauhallinen hetkiä, ja taas jaksaa ! :D

    VastaaPoista
  2. nami-hiiri: näinhän se on! Ihanaa uppoutua hyvän kirjan lumoihin, kun ulkona on pakkasta ja sisällä lämmin viltin alla ja voi pupeltaa herkkuja! :)

    VastaaPoista

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.