Lunta satoi ihan reippaasti. Välillä enemmän ja välillä vähemmän.
Lounaaksi tein pekoni-tomaattileipiä. Paahdettu ja voideltu leipä, jäävuorisalaattia, rapeaksi paistettua pekonia, tomaattia ja hampurilaiskastiketta. Herkullista!
Oman hetken kunniaksi tein itselleni jäätelöannoksen, jossa vaniljajäätelöä, fudgetahnaa (ohje postauksen lopussa), maitosuklaata ja marenkia.
Tänään tuli myös postissa tilaamani kirja. George R.R. Martinin A dance with Dragons, joka on 5. kirja Game of Thrones sarjaan.
Tälläisellä ohjeella tein fudgea, tosin epäonnistuin totaalisesti.
Valkosuklaafudget
5 dl kuohukermaa
3,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
50 g voita/margariinia
75 g valkosuklaata
Mittaa kaikki muut ainekset teflonkattilaan paitsi valkosuklaa. Anna kiehua n. 35-45 min lähes koko ajan sekoittaen, ettei toffee pala pohjaan. Tee toffeelle vesitesti: pudota pieni annos toffeeta vesilasiin jossa on kylmää vettä. Jos toffee putoaa lasin pohjaan könttinä toffee on valmista, mikäli toffee liukenee veteen, jatka vielä keittämistä ja toista vesitesti hetken kuluttua uudelleen.
Nosta valmis toffee hetkeksi jäähtymään ja lisää sitten joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Anna suklaan sulaa toffeen joukkoon ja vatkaa fudgetaikinaa vispilällä kunnes valkosuklaa on sulanut toffeen joukkoon tasaisesti.
Kaada fudgemassa tasaiselle alustalle folion päälle ja nosta kylmään. Leikkaa levystä neliön muotoisia fudgepaloja.
5 dl kuohukermaa
3,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
50 g voita/margariinia
75 g valkosuklaata
Mittaa kaikki muut ainekset teflonkattilaan paitsi valkosuklaa. Anna kiehua n. 35-45 min lähes koko ajan sekoittaen, ettei toffee pala pohjaan. Tee toffeelle vesitesti: pudota pieni annos toffeeta vesilasiin jossa on kylmää vettä. Jos toffee putoaa lasin pohjaan könttinä toffee on valmista, mikäli toffee liukenee veteen, jatka vielä keittämistä ja toista vesitesti hetken kuluttua uudelleen.
Nosta valmis toffee hetkeksi jäähtymään ja lisää sitten joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Anna suklaan sulaa toffeen joukkoon ja vatkaa fudgetaikinaa vispilällä kunnes valkosuklaa on sulanut toffeen joukkoon tasaisesti.
Kaada fudgemassa tasaiselle alustalle folion päälle ja nosta kylmään. Leikkaa levystä neliön muotoisia fudgepaloja.
Ohje on alunperin täältä.
Hyvää syötävää + mielenkiintoisa kirja = ihanan rauhallinen hetkiä, ja taas jaksaa ! :D
VastaaPoistanami-hiiri: näinhän se on! Ihanaa uppoutua hyvän kirjan lumoihin, kun ulkona on pakkasta ja sisällä lämmin viltin alla ja voi pupeltaa herkkuja! :)
VastaaPoista