keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Valkosipulipatonki


Patonkitaikina:
0,5 l kädenlämpöistä vettä
1 pss kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
ripaus sokeria (n. 0,5 tl)
n. 12 dl jauhoja
loraus öljyä (n. 0,5 dl)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää joukkoon suola ja jauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

Valkosipuliöljy:
Paahda 10 suurta, tuoretta valkosipulinkynttä kuorineen 200 asteisessa uunissa n. 10 min. Pyöräytä kynsiä öljyssä ennen paahtamista, jotteivat ne kuivu. Paahtamisen jälkeen purista pehmentynyt tahnamainen sisus kynsistä pieneen kulhoon. Lisää valkosipulitahnan joukkoon noin 0,5 dl öljyä sekä 0,5 tl suolaa, sekoita tasaiseksi.

Kauli kohonneesta patonkitaikinasta levy ja ja levitä valkosipuli-öljytahna levylle. Kääri levy kulmasta kulmaan rullalle ja paista 200 asteisessa uunissa n. 10-15 min. Halutessasi voit tehdä veitsellä patongin päälle viiltoja koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.