torstai 24. helmikuuta 2011
Pätkismokkapalat
250 g sokeria
225 g voita/margariinia
3 munaa
1,5 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1,5 rkl kaakaojauhetta
1 pss Pätkis mini biteseja
- vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi
- lisää munat yksi kerrallaan
- sekoita kuivat aineet keskenään
- lisää jauhot ja maito vuorotellen
- Pätkikset voi lisätä 2 tavalla, joko sulattamalla ne ja lisäämällä taikinaan viimeisenä, tai pilkkomalla ne pienemmiksi paloiksi ja lisäämällä taikinaan viimeiseksi (ensimmäisessä tavassa maku leviää tasaisemmin taikinaan, toisessa joukosta löytyy "pätkisylläreitä", itse tein jälkimmäisellä tavalla ja pidin kovasti)
- paista 200-225 asteessa 10-15 min
Kuorrutus
250 g tomusokeria
6 rkl sulaa margariinia
4,5 rkl kylmää kahvia
1,5 rkl kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria
- sekoita kuivat aineet keskenään
- lisää kahvi ja rasva ja sekoita tasaiseksi massaksi
- levitä jäähtyneen leivoslevyn päälle ja koristele
- laita leivos jääkaappiin ja anna jäähtyä hyvin, parasta tarjoiltuna kylmänä
Tämä ohje on mielestäni paras mokkapalaohje jonka olen kohdannut, myös ilman pätkiksiä. Idea on jostain toisesta blogista, valitettavasti en enää muista mistä, mutta resepti on omani.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.