torstai 24. helmikuuta 2011

Pätkismokkapalat


250 g sokeria
225 g voita/margariinia
3 munaa
1,5 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1,5 rkl kaakaojauhetta
1 pss Pätkis mini biteseja

- vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi
- lisää munat yksi kerrallaan
- sekoita kuivat aineet keskenään
- lisää jauhot ja maito vuorotellen
- Pätkikset voi lisätä 2 tavalla, joko sulattamalla ne ja lisäämällä taikinaan viimeisenä, tai pilkkomalla ne pienemmiksi paloiksi ja lisäämällä taikinaan viimeiseksi (ensimmäisessä tavassa maku leviää tasaisemmin taikinaan, toisessa joukosta löytyy "pätkisylläreitä", itse tein jälkimmäisellä tavalla ja pidin kovasti)
- paista 200-225 asteessa 10-15 min

Kuorrutus
250 g tomusokeria
6 rkl sulaa margariinia
4,5 rkl kylmää kahvia
1,5 rkl kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria

- sekoita kuivat aineet keskenään
- lisää kahvi ja rasva ja sekoita tasaiseksi massaksi
- levitä jäähtyneen leivoslevyn päälle ja koristele
- laita leivos jääkaappiin ja anna jäähtyä hyvin, parasta tarjoiltuna kylmänä

Tämä ohje on mielestäni paras mokkapalaohje jonka olen kohdannut, myös ilman pätkiksiä. Idea on jostain toisesta blogista, valitettavasti en enää muista mistä, mutta resepti on omani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.