maanantai 28. kesäkuuta 2010

Nougatliköörijuustokakku


Juhannukseksi tein Nougatliköörijuustokakun. Idea on lähtöisin Kinuskikissan blogista Baileys-juustokakun ohjeesta, jota muokkasin hieman omaan makuun.

Pohja:
200 g Domino-keksejä 
75 g margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 valkuaista
1 dl likööriä

- Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen pala ja voitele reunat hennosti öljyllä
- Murskaa keksit pieneksi muruksi
- Sulata rasva ja lisää keksien joukkoon, sekoita
- Painele keksimuru-rasva seos vuoan pohjalle

- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan
- Vatkaa kerma vaahdoksi, vatkatessa lisää tomusokeri, lisää tuorejuusto valmiin vaahdon joukkoon
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon
- Kiehauta likööri ja sulata liivatelehdet sen joukkoon
- Sekoita likööri pienenä norona valuttaen ja rauhallisesti vatkaten lopputäytteen joukkoon
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, kakku on kuitenkin parasta seuraavana päivänä
- Irrota kakku varovaisesti pohjasta ja aseta tarjoiluvadille, koristele (itsellä koristeena marsipaaniruusut)
ja tarjoile


Tässä vielä kuva käyttämistäni likööreistä, mansikkaliköörisen kakun ohje on seuraavassa kirjoituksessa, ohje on kyllä hyvin samanlainen kuin tämä. Pople-juustokakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.