maanantai 28. kesäkuuta 2010

Marsipaaniruusut


Tein Juhannukseksi muutaman juustokakun (Pople-juustokakku , Nougatliköörijuustokakku) ja koristeeksi siihen päälle ruusuja marsipaanista. Ruusut ovat hyvin yksinkertaiset tehdä, joten tässä on pikainen ohje niiden tekoon. Tarvitset vain marsipaania (väri ihan mieleisesi, kaupasta kyllä löytyy monta eri väristä), veitsen ja omat kätesi.

- Leikkaa marsipaanista pala ja muovaa siitä n. 10 cm pitkä ja 1 cm paksu pötkö
- Leikkaa pötköstä pieni pala ja sormin painele siitä terälehden muotoinen ja käännä rullalle, tästä tulee ruusun keskusta
- Jatka ruusun tekoa leikkaamalla paloja ja painelemalla niistä terälehden muotoisia. Ota huomioon että ruusun terälehdet suurenevat ulospäin mentäessä joten palojen on suurennuttava siten että keskusta on pienin ja uloin terälehti suurin
- Liitä terälähdet ruusuun sitä mukaa kun teet, siten että ne kiertävät keskustaa, näin ne tulevat tasaisesti
- Käännä terälehtien päitä hieman jotta kukka näyttäisi siltä että se aukeaa.
- Säilytä jääkaapissa ja asettele leivoksen päälle vasta hieman ennen tarjoilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.