maanantai 21. kesäkuuta 2010

Tikkuperunat ja kanakastike, sekä mokkapalat

Tikkuperunat ja kanakastike:

400g hunajamarinoituja kanasuikaleita
2 dl (purkillinen) ruokakermaa (makua antamaan voi lisätä myös tuorejuustoa)
1 kanaliemikuutio
Pippuria

Perunat löytyvät kaupan pakastealtaasta. Kaveriksi raikas salaatti ja höyrytettyjä vihanneksia.


Mokkapalat:

3 munaa
3 dl sokeria
200g sulatettua rasvaa
2 dl maitoa
5dl vehnäjauhoja
3,5 tl leivinjauhetta
3 tl vaniliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta

- Sulata ja jäähdytä rasva
- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää sulatettu rasva joukkoon

- sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää takinaan rauhallisesti vuorotellen jauhojen kanssa
- paista 200 asteessa 15-20 min

Kuorrutus:

25g margariinia
0,5 dl valmista kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria

- Sulata margariini ja lisää joukkoon kahvi
- siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon
- lisää sokerin ja kaakaojauheen joukkoon rasva-kahviseos ja vatkaa seos tasaiseksi
- kaada valmis kuorrute paistetun leivoksen päälle ja koristele nomparelleillä, pähkinöillä tms mieleiselläsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.