sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Omena-kinuski muffinit


Sly16-kierroksen elokuun paketissa oli ohje näihin muffineihin. Ohje on alunperin Tanjan keittokomerosta.

Omenat:

2 omenaa
1,5dl vettä
1dl sokeria
1 kanelitanko
2tl kanelijauhetta

Valmista omenat ensin!
Laita kattilaan vesi, sokeri ja kanelitanko kuumenna ja pilko sillä välin kuoritut omenat lohkoiksi. Laita omenat kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä niin kauan että omenat ovat pehmenneet, osa on saattanut soseutua ja että liemi on keittynyt kokoon. Mausta vielä kanelilla ja nosta sivuun jäähtymään.

Kinuski:

Seuraavaksi tee kinuski, jotta kinuski kerkeää jäähtymään hyvin. Käytä kinuskin tekoon 1 osa kermaa ja 1 osa fariinisokeria. Itse käytin 2dl kuohukermaa ja 2dl fariinisokeria. Laita aineet teflonkattilaan ja sekoittele niin kauan että seos alkaa sakeentumaan. Voit kokeilla onko kinuski valmista tiputtamalla pienin pisaran kinuskia kylmään veteen, jos tippa leviää heti veteen tiputtuaan ja tekee veden sameaksi kinuski ei ole vielä valmista.

Taikina:

150g margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
n. 4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl kanelia
1,5dl maitoa, kermaa tai omenamehua 


Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteen kanssa margariini-sokeri-muna seokseen.
Pilko aikaisemmin keitetyt omenat hieman pienemmäksi silpuksi ja lisää taikinaan.

Nostele lusikalla muffinssivuokiin taikina, paista 225 asteessa 12-15min.

Anna valmiiden muffinssien jäähtyä hyvin ja lusikoi päälle kinuskia.


2 kommenttia:

  1. Tosi herkullisen näköisiä kaikki leivokset ja kakut. :) Osaispa itsekkin tehdä..

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Kovasti on vaatinut harjoittelua ja vielä vaatii lisää harjoittelua, mutta puuha on mukavaa joten sitä tekee mielellään. :)

    VastaaPoista

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.