torstai 14. lokakuuta 2010

Riisipiirakat


Riisitäyte
5 dl vettä
2,5 dl puuroriisiä
1 l maitoa
1 tl suolaa

- lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna kiehua kunnes vesi on imeytynyt
- lisää maito ja anna kiehua välillä sekoittaen n. 30-35 min
- mausta suolalla ja anna jäähtyä

Kuoret
2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
5,5 dl ruisjauhoja

- tee taikina ja kuoret valmiiksi puuron kypsyessä
- sekoita suola ja jauhot kylmään veteen
- vaivaa taikina tasaiseksi
- tee taikina tanko ja leikkaa n.30 osaan, pyöritä palat palloiksi ja litistä
- kaulitse palat ohuiksi ja pyöreiksi piirakan kuoriksi
- pinoa kuoret limittäin ja ripottele väliin jauhoja, jotteivat kuoret jäisi toisiinsa kiinni
- laita täytettä kuoren keskelle ja rypytä reunoilta etusormella ja peukalolla
- paista 275 asteessa, n. 15 min, uunin keskiosassa
- voitelua varten sulata pannulla n. 50g voita ja 2 dl vettä, kasta sitten kypsät piirakat molemmilta puolilta nesteessä
- peitä voipaperilla ja leivinliinalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.