sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Porterinen mutakakku


150 g tummaa suklaata
150 g voita
3/4 dl porteria (itse käytin Young's Double Chocolate Stout:ia)
0,5 dl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 munaa
2 dl muscovado- tai fariinisokeria

1. sulata suklaa ja voi kattilassa -> mausta porterilla -> anna jäähtyä
2. sekoita jauhot keskenään ja sitten suklaa-voi-porter seokseen
3. vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita varovasti seokseen
4. paista 175 asteessa 20-25 min, uunista riippuen


 Käyttämäni olut

Tarjoa vaniljavaahdon tai jäätelön kera, tai nauti sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.