torstai 9. kesäkuuta 2011

Itse tehtyjä sipsejä ja dippiä






- Leikkaa pesdystä perunasta ohuita siivuja (voit kuoria perunat jos haluat, omasta mielestä kuoret antavat makua), luustohöylä tai raastin ovat hyviä apuvälineitä
- Huuhtele perunasiivuista tärkkelys pois
- Kuivaa perunasiivut
- Paista pannulla öljyssä kunnes perunat ovat rapeita ja tummuvat hieman
- Nosta talouspaperin päälle valumaan ja suolaa heti
- Siivut voi paistaa myös uunissa 175 asteessa n. 1-1,5 h (muista öljytä ja suolata), mutta itse onnistuin tällä tavalla vain käräyttämään sipsit

- Dippi on tehty turkkilaiseen jugurttiin, dipistä tulee tällöin paksua ja kermaista

2 kommenttia:

  1. Hyviä tuli. Saisko dipistä vielä ohjeet?

    VastaaPoista
  2. Dippi on ihan vain valmiista dippijauheesta tehty, mutta kermaviilin sijaan on käytetty turkkilaista jugurttia (dipistä tulee paksumpi ja täyteläisempi).

    VastaaPoista

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.