tiistai 2. lokakuuta 2012

19 raskausviikko

Sikiön paino: 220g
Koko pituus: 18cm

"Nyt lapsen suolistoon kerääntyy jäteaineita kuten kuolleita soluja ja ruoansulatusnesteitä. Näitä jäteaineita kutsutaan nimellä ”mekonium”, ja tästä muodostuu syntyneen lapsen ensimmäinen uloste (lapsenpihka).

Lapsen kuulo alkaa kehittyä 15 - 20 raskausviikon välillä. Nyt lapsi pystyy kuulemaan sydämenlyöntisi, verenkiertosi, aivastuksesi tai nauramisesi. Lapsi oppii hyvin aikaisin tunnistamaan äänesi. Pikkuhiljaa kehittyvät myös hermosolut, jotka liittyvät makuun, kosketukseen, hajuun ja kuuloon.

Lapsen ihoa peittää rasvakerros, joka suojaa herkkää ihoa lapsivedeltä. Tätä rasvaa kutsutaan lapsenkinaksi."

(Kuva ja teksti: Kaksplus.fi)

Eli nyt on menossa rv 18+2. Kovasti pikkuinen mahassa jo potkii ja pyörii, etenkin iltaisin kun olen menossa nukkumaan, usein myös aamulla kun käyn syömään aamupalaa. Viime viikolla alkoivat tuntumaan liikkeet oikein kunnolla, olin niitä jo jonkin aikaa silloin tällöin tuntenut. Mieskin sai vatsan päältä tuntea muutamia pikkuisia potkuja kun vauva temmelsi kovasti yhtenä iltana. Pieni on jo aloittanut nyrkkeilyharjoittelut minun virtsarakollani, eli taitaa olla aika rasavilli tulossa.

Vointi on ollut hyvä, pahaa oloa ei juurikaan ole esiintynyt, alussa oli hieman ällöä oloa ja vain pari kertaa olen oksentanut. Väsymystä on jonkin verran ollut ilmassa, mutta ei niin pahasti kuin Prinsessaa odottaessani. Kaiken kaikkiaan asiat ovat menneet hyvin.

Lapsetkin odottavat innolla tulokasta, etenkin Prinsessa. Tytöllä kyllä riittää kysymyksiä siitä mistä ja miten vauvat tulevat, sattuuko se kun vauva syntyy jne. Rehellisesti, mutta tytön ikätason ja ymmärryksen mukaisesti olen sitten vastaillut. Tyttö odottaa kovasti milloin vauva voi kuulla, hän aikoo kertoa äidin vatsalle sitten tarinoita. Neiti on kova puhumaan muutenkin, niin jahka kerron, että vauvalla alkaa olla kuulo kehittynyt niin puheesta ei tule ikinä loppua.

Rakenneultra meillä on 23.10. eli vielä saadaan muutama viikko odotella ja jännittää. Sukupuolta aiomme kysyä mikäli pikkuinen sen vain suostuu meille näyttämään.

7 kommenttia:

 1. Ihania uutisia että voidaan paremmin ja että tunnet vauvan liikkeet :) Onnea loppu odotteluun =) Tässä itsellä tulee vauvakuume vaikka pitäis jo riittä nää ;D

  VastaaPoista
 2. Onnea odotukseen!
  Mun ei kyllä pitäis yhtään lukea tälläisiä juttuja kun on aivan kamala vauvakuume päällä.. :S Se taitaa jyllätä meillä kaikilla paitsi mun miehellä, lapsetkin toivoo että olispa äiti ihanaa jos sun masuun menis taas vauva :D Jospa se vielä mieheenkin tarttuisi... ;)

  VastaaPoista
 3. Kaikkea hyvää ja onnellista jatkoa odotukseen !

  VastaaPoista
 4. Täällä on kans ihana kuva! Piti kurkata vähän 19viikkoa. :)

  http://www.vau.fi/raskaus/Raskausviikot/Viikko-19/

  VastaaPoista

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.