keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Poika 5kk

Aika lentää kuin siivillä, hurjaa! Lapset kasvaa, mutta itse ei vanhene päivääkään. ;) Pikku A on tänään 5kk vanha ja uusia taitojakin löytyy. Poika osaa kääntyä selältä mahalleen ja temppu tehdään melki heti kun johonkin hänet selälleen laitetaan, oli se lattia tai hoitopöytä. Takaisin päin sitten ei osata pyörähtää niin hermo menee kun väsyy olemaan mahallaan. Nyt on tosin viimeisen viikon ajan herra harjoitellut ryömimistä. On jännää kun pääsee metrin tai kaksi eteenpäin. Sitten menee taas hermo kun väsähdetään. Kiinteää ruokaa syö poika jo pääsääntöisesti. Kasvissoseet teen itse, kukkakaali-, parsakaali-, kesäkurpitsa-, porkkana-, peruna- ja bataattisoseet. Lihasoseita on alettu myös maistelemaan ja puuroa syödään aamuin illoin hedelmä- tai marjasoeen kera. Näitä makeita soseita syödään myös välipaloina. Lisäksi toki menee maitoa. Yöt on aika hälinää ja hulinaa kun poika on öisin aika levoton. Nukkuu kerralla max 2h, äidillä on siis hyvin univelkaa.

Syöttötuolikokeiluja, kauaa ei pientä uskaltanut toki tuolissa pitää, hetken vain, että testataan ja saa pari lusikallista ruokaa siinä syödä. 


Poika sai tädiltäni Brion puisen ralliauton ja se on nyt yksi suosikeista, sillä on mukava ajella ja sitä on kiva maistella. 

Prinsessa köllii sohvalla bikinit päällä, uimaan pitäisi vissiin päästä. 

Poika ja uusi ensimuki. Kovasti herra haluaa aina ottaa tuttipullosta kiinni ja syödä itse, niin tämän kanssa voi nyt sitä harjoitella. Ja kyllä, siinä on pöllöjä, olen hulluna pöllöihin. 

Kantoliinaillaan. Pojalla menee joskus vaunuissa palkokasvi nenään niin mukana kulkee kälyltä lainaan saatu kantoliina, johon herran on tarpeen tullen kätevä laittaa ja kuljettaa.

Enää pari viikkoa on Prinsessalla lomaa jäljellä ja sitten alkaa 2.luokka! Iso tyttö on jo! En ehkä ole muistanut kertoa, että tytöllä on jälleen välit isäänsä. Ihana ja suuri asia. Tyttö on jo kerran ollut isän luona yötä. Kyllä neidillä asioita nyt päässä pyörii ja usein tulee iltaisin nukkumaan käydessä isä-ikävä vaikka isä kuvioissa onkin. Pienessä päässä on paljon mietittävää ja välillä käydään isoja keskusteluja. Mutta tyttö vaikuttaa tasapainoisemmalta ja onnellisemmalta kuin aiemmin. Mikä tärkeintä, tytön isä tuntuu kasvaneen ja kehittyneen ja saaneen järkeä päähänsä, tuntuu pistävän tytön parhaan itsensä edelle ja näin ollen uskalletaan mennä elämässä ja asioissa eteenpäin. Kohti valoisampaa tulevaisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.