tiistai 27. elokuuta 2013

Puolivuotias

Aika menee vikkelään ja meidän pieni miehemme on jo puolivuotias. Herralta löytyy suusta 1 pieni terävä hammas, jolla on hauska äitin kättä pureskella ja sitten naureskellaan ja äiti voihkaisee kivusta. Konttaamista harjoitellaan hirmuisesti, asento on oikea ja paikallaan hytkyy edes takas, mutta vielä ei ole hokannut käsiään liikuttaa. Pikku A myös istuu jo aika tomerasti, välillä toki menee nurin, mutta oikein hyvin ikäisekseen. Kiinteää ruokaa poika syö 5 ateriaa päivässä, aamuin illoin puuroa ja karkeita soseita päivällä, maitoa toki menee vähän joka välissä. Pituutta viime neuvolassa oli 69,5cm ja painoa 9,5kg.

Yöt meillä on levottomia. Pikku A hyörii ja pyörii ja kääntyilee. Sitten kun hää menee vatsalleen, ei osaakkaan enää kääntyä takaisin, sit tulee parku ja pitää käännellä, tuttiakin pitää antaa useasti ja maitoa menee n. 240ml/yö, heräillään siis pahimmillaan n. tunnin välein. Viime yökin oli sellainen, että luulisin itse saaneeni unta pojan heräämisiltä n. 5 tuntia.

Päivällä poika on iloinen ja hymyilevä itsensä, hän rakastaa keinumista, siksi meillä onkin nyt keinu myös sisällä. Kävelytuolissa poika painaa menemään ja lattialla leikitään yhdessä, ulkoillaan myös päivittäin, niin vaunuilun kun leikkienkin ja maailman tutkimisen merkeissä. Ikiliikkujalla tulee uni n. 2 tunnin välein, jolloin otetaan suurin piirtein 30 min unet, harvoin nukkuu pidempään. Ihana pikku mies.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.