torstai 13. maaliskuuta 2014

Pieni mies 1v.


Rakas pieni miehemme täytti 27.2.-14 1 -vuotta! Voi, miten aika on mennyt äkkiä. Iso pieni miehemme kiipeilee kovasti, juoksee ja touhuaa, liikkeessä ollaan koko ajan ja vahdittava on tarkkaan ja alituisesti. Mieltään herra kyllä osaa osoittaa, jos ei saa jotain haluamaansa, heittäytyy lattialle ja käy itkemään. Onneksi tämän ikäiselle mielenkiinnon muualle vieminen tehoaa hyvin. Hän osaa myös ilmaista mitä haluaa. Mikäli haluaa ulos, ottaa sormesta kiinni ja vie eteiseen tai ulkovaatenaulakolle. Syötävää halutessaan kuljettaa sormesta kiinni pitäen keittiöön. Joskus kun väsyttää hän kuljettaa äidin makuuhuoneen ovelle ja sanoo "a'aa". Sanoja ei varsinaisesti vielä tule, välillä kuitenkin tuntuu tapailevan anna ja ei -sanoja.


Pituutta pojalla on 78,1cm ja painoa 11630g, eli on kyllä hyvän kokoinen poika. Jämäkkä ja jäntevä, selkeästi hyvin fyysinen tyyppi. Pihalla mennään ja touhutaan, keinutaan ja lasketaan mäkeä (mahallaan ja naama edellä, sekä kiivetään itse portaat mäen päälle), paljon tutkittavaa ja nähtävääkin löytyy. Pidettiin viikko ennen synttäreitä pojalle unikoulu ja jätettiin samalla tutti ja -pullo pois. Nyt Pikku A nukkuu pääsääntöisesti yöt kokonaan.

Päivärytmimme on suunnilleen tälläinen:
6.00-7.00 herätään, syödään aamupalaa, vaihdetaan vaippa ja vaatteet ja leikitään
8.30 lähdetään saattamaan sisko kouluun ja käydään samalla kaupassa (poikkeuksena tiistai jolloin liikkeelle lähdetään jo tuntia aiemmin). Viikonloppuisin lähdemme suurin piirtein samoihin aikoihin tai hieman myöhemmin ulos. Kaupasta tulon jälkeen jäädään vielä kotipihaan leikkikmään.
10.00 tullaan sisälle ja laitetaan lounasta ja sen jälkeen päiväunille
12.00-13.00 poitsu herää unilta (nukkuu 45min-2h)
leikkimistä, välipalaa, sisko tulee koulusta ja äiti laittaa päiväruokaa
n. 15.00 lähdetään ulos ja ulkoillaan 30min-2h kelistä ja lasten jaksamisesta riippuen
(16.00-16.30 poitsun toiset päiväunet, ei joka päivä)
klo 17.00 päivällistä
leikkimistä ja touhuamista
18.30-19.00 suihkuun ja iltapalaa
19.00-20.00 poitsu nukkumaan
Tämän jälkeen on vielä äidillä Prinsessalle iltasadun lukeminen (nyt luetaan Harry Pottereita) ja n. klo 21 pääsee äiti iltapalalle ja rentoutumaan.


Varsinaisena syntymäpäivänä juhlimme pienimuotoisesti. Pojan kummi tuli käymään ja herkuttelimme jäätelökakulla.

Kummitäti ja Pikku A

1 kommentti:

  1. Onnea pikku a:lle! Meilläkin ukkeli täytti ihan vasta 1v. Poitsu "juttelee" kovasti. Koko ajan selittää jotain jokellellen. Sanoja tulee mm. äiti, niko (veli), poika. Poitsu on aika tirppana, jotain 9kg. Mut pippurinen =D Usein ottaa 3-4h päikkärit. Ei ihme ettei toisia tarvitse.. Jos ottaa toiset päikkärit 16-17 aikaan, niin nukkumaanmeno venyy ainakin kymmeneen. =o Eka lapsi otti varmaan kolmet päikkärit vielä 1v iässä.. Mut ihana ku lapset on erilaisia =)

    VastaaPoista

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.