maanantai 30. elokuuta 2010

Tuorepasta ja jauhelihakastike


Tuorepasta
4 dl durum-vehnäjauhoja
2 munaa
1 dl vettä
2 tl oliiviöljyä
n. 1 tl suolaa

- laita jauhot kulhoon
- sekoita munat, vesi, öljy ja suola keskenään
- vaivaa jauhojen joukkoon kunnes taikina on kiinteää
- anna taikinan levätä jääkaapissa n. 10-15 min kelmuun käärittynä
- rullaa pastakoneen läpi kunnes taikina on tarpeeksi paksua
- lopulta telojen läpi
- keitä runsaassa suolatussa vedessä

huom! myös kaulitsemalla onnistuu vallan hyvin, lapsista on hauskaa kun leikkaa taikinasta piparimuoteilla kuvioita.

Jauhelihakastike

400g jauhelihaa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
5 dl paseerattua tomaatti
2 dl ruokakermaa
1 kasvisliemikuutio
suolaa
mausteita maun mukaan, itsellä: chili, pippuri, cayennepippuri

- ruskista jauheliha ja pieneksi pilkottu sipuli
- lisää pieneksi pilkottu valkosipuli
- lisää paseerattu tomaatti, kerma ja mausteet
- anna kiehahtaa
- tarjoile

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.