sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Ellen Svinhufvudin -kakku


Sain Slyltani marraskuun paketissa Ellen Svinhufvudin kakun reseptin sekä tarvikkeita sen tekoon. Tänään sitten tein sitä. Kakkupohjien paistaminen oli hieman ongelmallista, mutta lopputulos oli ihan hyvä, maku todella hyvä.


Kakkupohja:
150 g hienoksi jauhettua kuorittua mantelia
200g tomusokeria
5 munanvalkuaista

Täyte:
300g suolatonta voita
4 rkl sokeria
1 kupillinen kermaa
1 kupillinen kahvia
100 g hienoksi jauhettua kuorittua mantelia

Päälle paahdettua mantelia. Itse tein koristeiksi myös sokerimassasta rusetin, ruusut ja Suomen lipun Itsenäisyyspäivän kunniaksi.

1. Vatkaa tomusokeri ja munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi
2. Lisää vaahtoon mantelijauhe
3. Levitä seos uunipellille neljäksi neliön muotoiseksi kakkupohjaksi
4. Kuivata uunissa miedossa lämmössä vaaleanruskeaksi
5. Tee täyte: kiehauta kerma ja sokeri kattilassa, lisää joukkoon kahvi. Hiero voi kuohkeaksi ja lisää siihen kahviseosta vähitellen, lisää lopuksi mantelijauhe.
6. Irrota kakkupohjat varovasti ja ne ladotaan kerroksiksi, joiden väliin ja päälle sivellään ohuet kerrokset täytettä.
7. Koristele paahdetuilla manteleilla ja tomusokerilla.


5 kommenttia:

  1. Nam! Näyttää hyvältä. Ihanaa, että kokeilit reseptiä.
    Tarttuivatko pohjat leivinpaperiin, vai oliko muita ongelmia matkassa?
    t:sly

    VastaaPoista
  2. Juu, tarttuhan ne. Täytyy varmaan vähän testailla sitä, miten ne sais parhaiten paistettua siten, ettei jäis kovasti kiinni.
    Mutta, kiitos tosiaan reseptistä! Kakku oli kyllä hyvää ja erilaista! :)

    VastaaPoista
  3. Selailin kohta päättyvää SLY13 kierrosta, jossa en ole itse mukana.
    Löysin tämän suosikkikakkuni, jota harvemmin näkee missään postauksissa tai ei ainakaan kotileipureiden yksityisblogeissa.
    Olet onnistunut hienosti !

    www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.