sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Sitruunalimonadi

Nyt on ollut pitkään kova helle ja silloin täytyy juoda paljon. Henskis oli tehnyt itse sitruunalimonadia joka vaikutti herkulliselta, joten ohje on alunperin sieltä, muokkasin sitä kyllä hieman omaan makuun.



2 dl sokeria
2,5 dl vettä
2 sitruunan kuori raastettuna
2 sitruunan tuorepuristettu mehu
1 limen mehu
1 l vettä (hapotettuna tai ilman happoja)

- Mittaa kattilaan sokeri ja 2,5 dl vettä, keitä kunnes sokeri liukenee ja sen jälkeen anna poreilla hiljalleen n. 5 min
- Lisää raastettu sitruunankuori ja anna jäähtyä n. 20 min
- Kaada liemi siivilän läpi kannuun (näin raastettu kuori ei jää itse juoman joukkoon)
- Lisää vesi
- Anna kylmetä ja tarjoa jääpalojen kera

Sitruunan voi korvata appelsiineilla ja näin ollen saa appelsiinilimonadia.

 Vielä kuva kesän ensimmäisistä kotimaisista mansikoista.

3 kommenttia:

  1. Hyvää on vaikka itse sanon ja loistava juoma kuumana kesäpäivänä!

    VastaaPoista
  2. tää on ihan hirmu hyvää:) näin raskaana ollessa mulla on hirvee himo kaikkeen happamaan ja kirpeään, niin oon tehnyt ihan vaan ilman sokeria :D

    VastaaPoista

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.