tiistai 31. joulukuuta 2013

Meidän joulu

Hieman ennen kuin vuosi vaihtuu, kerron meidän joulusta.

Siskoni toi Englannin tuliaisena Pikku A:lle poropuvun.

Joulua juhlistimme tavan mukaan vanhempieni luona. Tällä kertaa paikalla oli 16 henkeä, uusina Pikku A ja veljeni kihlattu. Olemme Prinsessan kanssa aikaisempina vuosina aina yöpyneet mummolassa, mutta tänä vuonna mentiin siten erilailla, että Prinsessa oli isänsä luona la-ma ja jäi sen jälkeen mummolaan yökylään kun minä ja Pikku A taasen tulimme kotiin nukkumaan. Jännä kyllä huomata, miten lapset ovat erilaisia, Prinsessa rakastaa huomion keskipisteenä olemista ja isoa porukkaa, kun taasen Pikku A ei pidä metelistä (ja sitä meteliä porukassamme syntyy) ja kaipaa rauhaa. 

Muuten asiat menivät kaavan mukaan. Aaton aattona siivottiin ja koristeltiin, aattona menimme pojan kanssa mummolaan aikaisin aamusta ja aloitimme päivän. Katsottiin lasten ohjelmia, syötiin puuroa, käytiin haudoilla ja serkun luona kylässä, saunottiin, syötiin, jaettiin lahjat. Lahjojen jaon jälkeen kello olikin jo melkein 21, joten minä, Mies, NuoriHerra ja Pikku A, lähdimme jo kotiin, Prinsessa jäi vielä kyläilemään. Seuraavana päivänä menimme pojan kanssa taas heti aamusta viettämään aikaa muiden kanssa. 

Joulu meni kyllä oikein mukavasti, harmi vaan Pikku A sairastui hieman ennen joulua enterorokkoon ja poti sitä sitten pyhien yli. Aattoon mennessä kuume kyllä onneksi ehti laskea, mutta väsymyksestä ja iho-oireista (kuitenkin lievänä) poju kärsi pidempään.

Tässä vielä muutamat kuvat:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.