maanantai 22. elokuuta 2011

Louhisaarenjuoma eli herukanlehtimehu


5 l mustaherukanlehtiä
5 l vettä
50 g sitruunahappoa
1 kg sokeria
(juoman voi maustaa myös esim. mintulla ja muilla yrteillä)

- huuhdo lehdet
- laita lehdet saaviin ja lisää kiehuvan kuuma vesi
- anna jäähtyä ja lisää sitruunahappo
- anna juoman maustua yön yli
- siivilöi, lisää sokeri ja kiehauta uudelleen (näin sokeri sulaa mehuun)
- anna jäähtyä ja pullota (juoman voi myös pakastaa)
- tarjoa vedellä laimennettuna

7 kommenttia:

  1. Tää on hyvää, sunnuntaina sain maistaa tätä ekaa kertaa! =D

    VastaaPoista
  2. Minäkin maistoin ekaa kertaa kun tein ja on kyllä hyvää! Ajattelin tehdä vielä toisen satsin, mutta mintulla maustettuna. ;)

    VastaaPoista
  3. Siis onks tää oikeesti hyvää? Voiko tehdä mustaherukan lehdistä? :)

    VastaaPoista
  4. On hyvää ja mustaherukanlehistä nimenomaan tehty. :)

    VastaaPoista
  5. Vanha, raikas, hyvä janon sammuttaja !

    www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  6. Voikohan tehdä viinihaposta?

    VastaaPoista
  7. anonyymi: En ole kyllä itse kokeillut tehdä viinihaposta, mutta ajaahan se periaatteessa saman asian, että kannattaa ainakin kokeilla.

    VastaaPoista

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.