maanantai 22. elokuuta 2011
Louhisaarenjuoma eli herukanlehtimehu
5 l mustaherukanlehtiä
5 l vettä
50 g sitruunahappoa
1 kg sokeria
(juoman voi maustaa myös esim. mintulla ja muilla yrteillä)
- huuhdo lehdet
- laita lehdet saaviin ja lisää kiehuvan kuuma vesi
- anna jäähtyä ja lisää sitruunahappo
- anna juoman maustua yön yli
- siivilöi, lisää sokeri ja kiehauta uudelleen (näin sokeri sulaa mehuun)
- anna jäähtyä ja pullota (juoman voi myös pakastaa)
- tarjoa vedellä laimennettuna
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tää on hyvää, sunnuntaina sain maistaa tätä ekaa kertaa! =D
VastaaPoistaMinäkin maistoin ekaa kertaa kun tein ja on kyllä hyvää! Ajattelin tehdä vielä toisen satsin, mutta mintulla maustettuna. ;)
VastaaPoistaSiis onks tää oikeesti hyvää? Voiko tehdä mustaherukan lehdistä? :)
VastaaPoistaOn hyvää ja mustaherukanlehistä nimenomaan tehty. :)
VastaaPoistaVanha, raikas, hyvä janon sammuttaja !
VastaaPoistawww.nami-hiiri.com
Voikohan tehdä viinihaposta?
VastaaPoistaanonyymi: En ole kyllä itse kokeillut tehdä viinihaposta, mutta ajaahan se periaatteessa saman asian, että kannattaa ainakin kokeilla.
VastaaPoista