Sly16-kierroksen lokakuun paketin yhtenä ohjeena oli Pecan-pähkinäkakku. Äitini täytti tänään vuosia, joten minulla oli hyvä tekosyy tehdä hänelle kakku.
Taikina:
2 munaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl porkkanaraastetta
1 appelsiinin raastettu kuori
100 g pecan-pähkinää
- raasta porkkana ja appelsiinin kuori
- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- lisää juokseva margariini, porkkana- ja appelsiininkuoriraaste
- sekoita levinjauhe vehnäjauhoihin ja sitten taikinaan
- kaada taikina vuokaan ja asettele pähkinät kakun päälle
- paista 200 asteessa n. 20 min
- kakun paistuttua valele sen pinta siirappivedellä
Nam, kuulostaa ja näyttää hyvältä! Pitäisi itsekin kokeilla joku kerta. T. SLY:si (kierros 17)
VastaaPoistaOli kyllä hyvää, että kannattaa kokeilla. Kakun kaveriksi sopisi hyvin vaniljakastike tai jäätelö. :)
VastaaPoista