lauantai 22. lokakuuta 2011

Pecan-pähkinäkakku

 Sly16-kierroksen lokakuun paketin yhtenä ohjeena oli Pecan-pähkinäkakku. Äitini täytti tänään vuosia, joten minulla oli hyvä tekosyy tehdä hänelle kakku.

Taikina:
2 munaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl porkkanaraastetta
1 appelsiinin raastettu kuori
100 g pecan-pähkinää

- raasta porkkana ja appelsiinin kuori
- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- lisää juokseva margariini, porkkana- ja appelsiininkuoriraaste
- sekoita levinjauhe vehnäjauhoihin ja sitten taikinaan
- kaada taikina vuokaan ja asettele pähkinät kakun päälle
- paista 200 asteessa n. 20 min
- kakun paistuttua valele sen pinta siirappivedellä

2 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaa ja näyttää hyvältä! Pitäisi itsekin kokeilla joku kerta. T. SLY:si (kierros 17)

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä hyvää, että kannattaa kokeilla. Kakun kaveriksi sopisi hyvin vaniljakastike tai jäätelö. :)

    VastaaPoista

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.