keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Mansikkamarengit


Eilen oli kova touhuamisvimma päällä, joten päätin illalla vielä tehdä marenkeja, uunin ylätasossa paistuneet onnistuivat hyvin mutta alempana paistuneet jäivät hieman raaoiksi.

3 kpl valkuaisia
1,5 dl (mansikka)tomusokeria
n. 5 tippaa sitruunamehua

- Mittaa valkuaiset kulhoon ja lisää 0,5 dl tomusokeria sekä sitruunamehu (sitruunamehu auttaa marenkien paistumisessa ja koossa pysymisessä)
- Vatkaa voimakkaasti ja lisää samalla loput tomusokerit.
- Vatkaa niin kovaksi vaahdoksi, että kun käännät kulhon ylösalaisin, vaahto ei putoa kulhosta.
- Pursota pellille ja paistaa 100 asteessa n. 2-3 tuntia, kun marengit uunista otettuna irtoavat helposti leivinpaperista, ne ovat valmiita. Jos ne tuntuvat tahmeilta, ja irrottaminen on hankalaa, tulee niitä vielä paistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.