keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Sitruunasorbetti


Näin kesäkuumalla on kaikki viilennys tervetullutta. Siksi teinkin raikasta Sitruunasorbettia oloa viilentämään.

2,5 dl vettä
2dl sokeria
1-2 sitruunan raastettu kuori
1-2 sitruunan mehu
2 valkuaista

- Kuumenna vettä ja sokeria kattilassa niin kauan kunnes sokeri on sulanut
- Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu, sekoita
- Kaada seos metallikulhoon ja laita pakastimeen n. tunniksi (halutessasi voit ennen pakastamista siivolöidä sitruunankuoriraasteen pois, sillä se on lähinnä väriä antamassa)
- Sekoita kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset jäähtyneeseen liemeen
- Nosta pakkaseen ja sekoita tunnin välein n. 3-4 kertaa
- Sorbetin jähmettymiseen menee hyvän aikaa, joten jos aiot tarjoilla sitä iltapäivällä, tee se valmiiksi aikaisin aamulla tai edellispäivänä
- Kun sorbetti on ollut pitempään pakkasessa se jäätyy kovaksi, jotta se olisi pehmeämpi ja helpommin käsiteltävissä, anna sen sulaa jääkaapissa n. 20-30 min
- Tarjoile sellaisenaan, tai jos maku on vahva, esim. vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera

Huom! Kahdella sitruunalla mausta tulee voimakas, joten jos haluat hennomman sitruunan maun käytä vain 1 sitruuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.