torstai 11. elokuuta 2011

Eskarilainen

Yksi elämän tärkeistä etapeista on taas saavutettu. Mun pikkuiseni aloitti tänään eiskoulun. Missä välissä Prinsessa on kasvanut niin isoksi, että aloittaa eskarin? Ja ensi vuonna koulun? Tuota koulun aloittamista murehdin ja jännitän jo nyt, vaikka siihen menee vielä vuosi. Iltalehdessä oli hyvä kirjoitus "Kuka lohduttaisi äitiä?", se kiteytti hyvin sen miten pikkuinen odottaa innolla ja on valmis elämään ja äiti murehtii, huolehtii ja jännittää. Se on tavallaan eräänlainen luopuminen, luopuminen siitä pienestä saparopäästä ja kodin turvasta. Lapsi on päästettävä suureen maailmaan ja kulkemaan tietä itse, rakentamaan sitä omaa elämäänsä. Pikkuinen esikoululainen tai eppuluokkalainen, jonka reppu on suurempi kuin lapsi itse.

Prinsessa the Eskarilainen. Ilme kyllä kertoo, kuinka kovasti jännittää.

2 kommenttia:

  1. Voih, tsemppiä eskariin pienelleisolleneidille:)<3 Minäkin murehdin koulun alkua jo nyt, vaikka meillä siihen on aikaa vielä 5 vuotta :D Kai me äidit vain ollaan niin...äitejä:)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset tsempeistä! Hyvin oli mennyt tytöllä päivä ja hauskaa oli ollut. :) Se vaan kuuluu äitiyteen, että on pakko murehtia ja huolehtia kaikesta. :D

    VastaaPoista

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.