keskiviikko 17. elokuuta 2011

Korvapuustit


Teimme tytön kanssa korvapuusteja pitkästä aikaa. Niistä tuli aika isoja, mutta myös herkullisia.

Taikina:
2,5 dl kädenlämpöistä vettä tai maitoa
25g hiivaa (tai 1pss kuivahiivaa)
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
1-2 tl kaardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai voita

- Liuota hiiva veteen/maitoon
- Lisää sokeri, suola, kaardemumma ja muna --> vatkaa sekaisin
- Lisää suurin osa jauhoista ja vatkaa
- Lisää loput jauhoista ja vaivaa käsin
- Lisää kädenlämpöinen rasva
- Anna taikinan kohota
- Kaulitse kohonneesta taikinasta levy
- Levitä levylle ohut kerros rasvaa, sokeria ja kanelia
- Kääri levy rullalle
- Leikkaa rullasta palasia ja aseta palat vuokaan kierteet ylöspäin
- Voitele pullat kananmunalla
- Paista 225 asteessa n. 12 min

4 kommenttia:

  1. Nyt täytyy itsekkin alkaa leipoa pullia...näyttää niin herkuille.

    VastaaPoista
  2. Hyviä kyllä olikin, vaikka itse sanonkin!

    VastaaPoista
  3. Hei, Oletko muuten kahvi vai tee ihminen vai molempia? t.Sly

    VastaaPoista
  4. Kahvia tulee juotua enemmän, mutta olen kahvi- sekä teeihminen, eli molempi parempi. :)

    VastaaPoista

Jätäthän viestiä käynnistäsi! Risut ja ruusut tänne, kiitos.