maanantai 28. kesäkuuta 2010
Pople-juustokakku
Juhannukseksi tein Popleliköörijuustokakun. Idea on lähtöisin Kinuskikissan blogista Baileys-juustokakun ohjeesta, jota muokkasin hieman omaan makuun. Tämä kakku on hyvin samanlainen kuin Nougatliköörijuustokakku, muutamilla muutoksilla.
Pohja:
240 g Digestive-keksejä
125 g margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 valkuaista
1 dl likööriä
- Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen pala ja voitele reunat hennosti öljyllä
- Murskaa keksit pieneksi muruksi
- Sulata rasva ja lisää keksien joukkoon, sekoita
- Painele keksimuru-rasva seos vuoan pohjalle
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan
- Kiehauta likööri ja jätä jäähtymään
- Vatkaa kerma vaahdoksi, vatkatessa lisää tomusokeri, lisää tuorejuusto valmiin vaahdon joukkoon
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon
- Kiehauta pieni tilkka vettä ja sulata liivate veteen
- Kaada liivateseos hiljalleen täytteen joukkoon samalla reippaasti vatkaten
- Jaa täyte kahtia, toinen osa 1/3 ja toinen 2/3 ja sekoita likööri pienemmän osan joukkoon
- Jotta täytteestä tulisi marmorinen, sekoita seokset varovaisesti yhteen, niin että täyte jää raidalliseksi
- Kaada täyte vuokaan keksien päälle, jotta pinta näyttäisi marmoriselta, tee pinnalle esim. veitsellä muutama raita
- Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, kakku on kuitenkin parasta seuraavana päivänä
- Irrota kakku varovaisesti pohjasta ja aseta tarjoiluvadille, koristele (itsellä koristeena marsipaaniruusut)
Huom!! Digestive-keksit ja marmorinen pinta voivat tehdä kakusta hieman suolaisen, joten makeutta saa lisää lisäämällä tomusokerin määrää tai vaihtamalla keksit joihinkin muihin!
Tässä jälleen kuva käyttämistäni likööreistä, Nougatliköörijuustokakun ohje on edeltävässä kirjoituksessa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihana vaaleanpunainen kakku! Todella kauniit koristeet :)
VastaaPoistaKiitos! :)
VastaaPoista